forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Кофеин за отслабване
kofeinМного често търсим едно или друго средство с помощта на което да постигнем отслабване с килограм, два, а в някои случай някои от нас искат да отслабнат със завидните 5 килограма. В тази статия ще си поговорим за кофеина, като средство за отслабване и дали има ефект и какво да очакваме от него. Предимства и недостатъци както  и източници на кофеин.

Много от нас обичат да започват деня си с чаша кафе. След това по обед да се ободрят с още една доза кафе, а за повечето и следобедното кафе е сладко. Това е пристрастяващ навик. Обичаме да пием кафе, защото в него се съдържа кофеин, който влияе стимулиращо на нервната ни система и ни ободрява. Кофеина стимулира умствената дейност и двигателната активност. Когато сме изморени едно силно кафе може да ни вдигне на крака и да продължим да работим ефективно както преди.

Защо се отслабва с кофеин

Както беше споменато кофеина дава енергия, в резултат на което стоим по-дълго будни, имаме повече сили и работим по-ефективно. Човек докато спи гори малко, калории само за поддържане на телесните си функции, но докато е буден осъществява и двигателна активност, умствена дейност и прочие, това увеличава значително разхода на калории в резултат на това се отслабва, бавно но ефективно.

Кофеина стимулира и мастното разграждане, разбира се в много по-слабо от други стимулиращи изгарянето на мазнини, но все пак е добре да се спомене и тази възможността за използването на кофеина като средство за отслабване.

Кофеина се използва от много силови атлети като средство преди тренировка. Обикновено се набавя от две дози кафе или таблетки. Кофеина подобрява концентрацията и резултатите по време на тренировката.

Източници на кофеин

Има различни източници на кофеин от напитките най-високо е съдържанието на кофеин в кафето и енергийните напитки, следвани от зеления и черния чай, колата, какаото.  Има и храни, които са богати на кофеин, типичен пример за такава храна е шоколада.

Кофеина е опасен
С кофеина не бива да се прекалява особено ако страдате от неврологични или сърдечно съдови заболявания. Високите нива на кофеин, карат хората да бъдат раздразнителни, нервни, може да доведе до треперене на ръцете. Хората консумиращи кофеин са по-предразположени към инфаркт, а сърдечносъдовите заболявания в напредналата възраст са често явление. Употребата на кофеин не се препоръчва от малки деца на възраст под 12 години.

Отслабване с кофеин

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване