forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Упражнения за бедра - жени
uprajneniq bedraПри повечето жени ключови области в които се отлагат мастни натрупвания са: корема, бедрата, паласките и дупето. Тези допълнителни мастни натрупвания могат да създадат сериозни козметични проблеми на жените като стрии при бързо качване на килограми или целулит. От тези нежелани проблеми може да се предпазите с помощта на упражнения за стягане и оформяне на бедрата.

Тренировка за бедра - план управление

Тези упражнения за бедра, които ще ви предложим са идеални за ежедневно изпълнени, упражненията отнемат едва 30-40 минути, а колкото по-често ги изпълнявате ще забележите, че и времето за което свършвате тренировката за бедра непрекъснато намалява.

Преди обаче да започнете с упражненията за стягане на бедрата ще е нужно да положите малко усилия в загрявката. Не подценявайте загрявката, защото тя може да ви спести травми, а дори и контузени. Не добре раздвижените стави и сухожилия лесно могат да бъдат охлузени, изкълчени и прочие. Започнете да разгрявате от главата към краката. Особено внимание трябва да обърнете на ставите разположени в проксималната и дисталната част на бедрата.

Добре е загрявката да е поне 10 минути въпреки, че знам, че малко от вас ще спазят това правило, но нека да минем към същинските упражнения за бедра:

Упражнения за бедра - клякане

Изходна позиция - изходна позиция разкрачена на нивото на рамената, краката опънати, гърба изправен.
Изпълнение на упражнението: Клякането се осъществява от каляната става, старайте се гърба да стои изправен. След като таза достигне ниво на коленете задръжте леко, след това се върнете в изходна позиция.

Това упражнение укрепва и стяга задните мускули на бедрата. Някои жени, използват клякания за отслабване, защото това е упражнение, което гори интензивно калории, но далеч не може да се приеме за аеробно упражнение.

Упражнения за бедра - повдигане на пръсти

Изходна позиция - застанете на един крак така, че единия е опора, а другия е свит в каляната става. Ръцете на кръста, тялото е леко наклонено напред.
Изпълнение на упражнението: Повдигнете тялото само с помощта на ходилото, като застанете на пръсти. След това бавно се спуснете надолу, ако сте напреднали може да изпълнявате това упражнение на стъпалата.

Това упражнение укрепва и стяга предната част на бедрото и задната част на подбедрицата.


Упражнения за бедра - повдигане на пръсти

Изходна позиция: За това упражнение изходната позиция е странично легнали, подпрени сте на едната ръка, която се сгъната в лакътя. Опреният на пода крак е сгънат в коляното, другият крак е изпънат.
Изпълнение на упражнението: Повдигнете свободния крак бързо нагоре, след това бавно и плавно започнете да спускате надолу. Щом достигнете средна амплитуда, задръжте за няколко секунди и след това продължете да смъквате крака. При отпускане надолу кракът не бива да докосва земята, малко преди да го направи го издигате обратно на горе.

Това упражнение стяга вътрешните мускули на бедрата.

Изпълнявайте всяко едно от тези упражнения за бедра в поне пет серии с 15 повторения. За да се борите ефективно с излишните килограми е добре да направите и един курс с диета за отслабване. Под диета не е задължително да се разбира строга диета. Може да направите подхранваща протеинова диета, която освен, че топи килограми, помага на организма да се възстанови след болести и да укрепне имунната система!

Упражнения за бедра

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново

Още по темата


Отслабване