forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Протеинова диета
Диета
dietaПри много от диетите се наблюдава разочароващият йо-йо ефект. Причината за това е че изготвянето на повечето диети цели бързо редуциране на килограмите. Трябва да признаем, че има много ефективни диети, с които може да свалите и над 10 килограма за месец, но при някои от тях килограмите се връщат за по малко от два месеца (това е и т.нар. йо-йо ефект).

Една от най-успешните диети на нашето съвремие това е протеиновата диета. Причината за това е, че организма набавя необходимия си белтък, за да поддържа мускулната си маса (при трениращите хора), същевременно се ограничава натрупването на мазнини най-вече в корема и бедрата, хората се чувстват щастливи и няма усещане за глад.

В основа на всяка протеинова диета се намират храни богати на белтъци и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати такива са храни като: бялото месо, риба, сирене, яйца и други храни, които се наричат най-често идеални храни за идеална фигура.

При изграждане на протеинова диета трябва да се пазите от опасни храни като тестени изделия, банички, обикновените шоколади, свинско месо и други. Наричани най-общо опасни храни. Интересното е, че тези храни са избягвани във всички диети това трябва да ви подскажи, че консумацията им дори извън диети не би трябвало да ви е приоритет!

В Дания се е провело проучване между 20 диети като за най-успешна се е била утвърдила диетата с протеини. В опита са участвали общо 893 души. Като са били разделени на 20 по-малки групи. По време на опита за ефективността на тези 20 диети не хората не са били разделени нито по пол нито по възраст. В крайните резултати най-висок процент на доволните хора от постигналите резултати бил този на хората подложени на протеинова диета. Друг резултат от изследването бил продължителността на запазване на теглото при 33% от хората подложени на протеинова диета теглото се е запазило в следващите 3 месеца, а при 21% се е наблюдавало увеличаване с 4кг. и едва при 9% теглото е минало предходното. Останалите проценти са с различен процент на възвращаемост на телесна маса.  

Като изводи от това изследване датските диетолози съветват всеки един да пробва силата на протеиновите диети и сам да се увери в тяхната ефективност.

Всеки сам може да си състави протеинова диета основна формула е, че на всеки килограм маса трябва ежедневно да се приемат поне 2г. белтъци т.е., ако сте 60кг. и искате да запазите теглото си трябва ежедневно да поемате 120г. белтъци.

Протеинова диета

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново

Още по темата


Отслабване