forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Как да изчислим калориите по време на диета

kaloriiЕнергията, която приемаме се измерва в калории или по-точно в килокалории (1000 калории = 1 килокалория). Често използваме терминът калория вместо килокалория, но това се подразбира от контекста.

 

Всъщност калориите и килокалориите са малко стара мерна единица за енергия, като от 20 години се опитват да се наложат нови такива като джаул и килоджаул (1калория =4.185 джаула). Ако дневният ви прием на енергия е да кажем 2000 килокалории, то това в джаули ще рече 8370 килоджаула или 8,4 мегаджаула.

Всяка храна има свой собствен енергиен потенциал, като част от тази енергия се губи по време на храносмилането. Най-високоенергийните храни за мазнините, въглехидратите, алкохола и протеините.

 

Енергията, която ви е нужна е сборът на енергията, която изразходвате плюс енергията, която ви е нужна за даизвършвате различните дейности, според обстоятелствата във вашето ежедневие.

 

Енергията се изчислява за килограм телесно тегло т.е. колкото е по-голямо то, то толкова повече енергия  се изисква за да се поддържа нормалната активност на човека, а респективно и обратното. Гледайте етикетите на храната, която купувате за да изчислите, колко енергия ще ви предостави тя и къде е границата над която вече нямате нужда от тази храна. Така ще спестите на тялото си излишните килограми и ще бъдете еди усмихнат и строен човек.

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване