forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Диета за по-дълъг живот

dietaМоже би ви е направило впечатление, че има хора, които доживяват до дълбока старост, а някои дори надхвърлят 100 години, други хора от своя страна не успяват да видят своите внуци, до колко години ще живеем зависи от това какъв живот водим.

Много от лекарите препоръчват две основни неща, за да имаме дълъг живот в здраве и щастие. Тези две неща са активен живот и специален хранителен режим (диета).


Малко от хората се замислят какво слагат в устата си. Преди всичко им е вкусно, за момента са здрави и това е най-важното. Но голяма част от храните могат да причинят заболявания в по-напреднала възраст. Доказано е например, че хората които консумират често свинско месо страдат от затлъстяване, високо кръвно, запушване на артериите, аритмии и други сърдечни проблеми. Доказано е още, че хората които консумират прекалено много картофи имат повишен риск от развитие на рак на черния дроб и стомаха, примери които могат да се дадат в изобилие ето защо е необходимо да мислим от днеска за утрешния ден и близкото бъдеще.

 

Диета за дълголетие

Най-важното този хранителен режим да бъде съставен точно по часове. Когато знаем, че закуската в нашата диета е в 8 часа обяда в 12 и пр. организма предварително 30 мин. преди ядене започва да произвежда храносмилателни сокове спомагащи за по-доброто усвояване на храната по този начин няма да имаме допълнителни нужди да спазваме диета за отслабване или друг вид диета за редуциране на теглото.

След като определим часовете в диета, през които ще се храним е добре да знаем и какво е полезно и какво не е полезно. При изграждането на хранителния режим на вашата диета е добре да се съобразите с едно правило "дозата прави отровата" т.е. всяка храна в повишено количество може да бъде вредна и най-добре е да имате разнообразна храна по време на вашата диета.

Добре е да се консумира: пилешко месо, риба, зеленчуци, плодове, яйца, сирене, прясно и кисело мляко и пр.

От вашата диета е добре да изключите следните няколко храни: Свинско месо, пуешко месо, сланина, извара, маргарин, бутер, майонеза, горчица, степчета, газирани напитки и прочие.

Все пак вярно е, че никой не живее вечно и всеки човек има нужда да се поглези малко, затова въпреки че са вредни някои храни доставят удоволствие, а за къде е животът без насладата. Така, че по време на празници или почивни дни може да включите във вашата диета и някои по-вредни храни, но без да прекалявате с тях.

Диета за по-дълъг живот

 

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване