forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Топ съвети за отслабване

strahotna dietaНаднормените килограми и излишното тегло са бича на хората от края на 20 век и началото на 21. Излишните килограми влияят негативно не само на самочувствието, но и на здравословното ни състояние. Ако сте решили, че искате да направите нещо за себе си, за своето тяло и сте решили, че искате да отслабнете, нека да ви споделим няколко прости правила, които трябва да спазват всички, които са решили да стегнат и оформят красиво тяло!


Правилно хранене, а не глад
Една от основните концепции на здравословното хранене е да не се гладува! Гладуването води до рязко понижаване на килограмите само за 1 ден, но това отслабване е краткотрайно и не ефективно. След три дена, ние вече сме върнали килограмите и започваме да трупаме още. Гладът не е диета, тя води до биохимични процеси, пораждащи стресово състояние на организма и той допълнително започва да натрупа мазнини като резерв, за да се предпази от подобен стрес в следващи момент.

Ако сте решили да отслабвате с диета и правилно хранене намалете храните богати на холестерол, увеличете богатите на протеин храни – пилешко месо, яйца, извара и прочие.

Спорт, а не почивка
Леките физически натоварвания са най-верния приятел на красивото тяло. Никога не отслабвайте без спорт. Спорта може да е каране на колело, ролери тичане в парка или посещение във фитнес зала, а защо не модерните днес Тае бо, Зумба или дори народни танци. Спорта тонизира тялото ускорява метаболизма и води до отслабване.

Отслабва се, но не за месец!
Един от най-големите митове е че днеска тръгвам на фитнес да отслабна и след месец имам идеални плочки. Да ама НЕ ! Отслабването е дълъг процес включващ ускоряването на метаболизма изгарянето на мазнини, понякога за видими резултати без хранителни добавки за отслабване ще ви е нужно повече от шест месеца, но повярвайте ми заслужава си!

Ако сте решили да отслабвате заменете следни храни и напитки
Млечен шоколад с черен шоколад
Кола и други газирани напитки с вода
Тестени изделия с плодове
Свинско месо с пилешко или риба
Картофи с чушки, броколи или зеле
Бирата с уиски или вино (50мл. уиски на вечер или една чаша вино)

 


Допълнителни съвети за отслабване
Използвайте стълби, а не асансьор
Ходете пеша, а не с автомобил
Повишете динамиката в ежедневието си като свършите допълнителна домакинска работа или работа в офиса (така и шефа ви ще е доволен).
Заменете Facebook и другите социални мрежи с разходки сред природата.

И не на последно място това да отслабнеш изисква постоянство и воля!

Отслабване

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване